Sannas Massage och Träning

OM MIGJag är diplomerad medicinsk Massageterapeut, utbildad hos Axelsons Institut i Stockholm.


Jag heter Susanna Nordström och bor i Sandviken, Gästrikland.

Sedan några år tillbaka har jag masserat på hobbynivå, gått några helgkurser. 2019 fick jag tillfälle att gå en längre utbildning och satsade på att bli massageterapeut. 

För mig är det viktigt att du både får en skön massage men också få 

det din kropp verkligen behöver. Hittar jag något efter vägen så har jag svårt att låta bli att behandla den även om du bokat en klassisk massage.


Övrigt om mig

Som gruppträningsinstruktör har jag lärt mig hur viktigt det är att röra sig rätt för att inte få ont och att lära känna och lyssna på sin kropp. Alla är vi olika och behöver blir bättre på att bli lyhörd på kroppens signaler.

Just nu ligger träningarna på is men annars kör jag Freepower och Soma Move. Har även en core- och BodyCombat-utbildning sen många år.


FolkaFiket

Jag har ett stort intresse för gamla Folkvagnsbilar. Äger en gammal buss som har renoverats sedan 2017 och nu är vi äntligen ute på vägarna.

Under sommarhalvåret åker jag till olika tillställningar och säljer hembakat fikabröd. På instagram heter jag Folkafiket_vw.Vad är skillnaden mellan en friskvårds/spamassör och en massageterapeut?


Friskvårdsmassör gick jag som ett första steg i utbildningen och där  låg fokuset på att kunna ge en helkroppsmassage efter ett visst mönster. Det ingick även skelettets anatomi, några av de större musklernas anatomi, grundmedicin, taktilmassage och triggerpunktsmassage.


När jag sen gick steg 2, massageterapeut, fick jag en helt annan förståelse hur musklerna fungerar tillsammans, vilka rörelser de gör, i vilka grupper. Att ha ishias (värk som strålar ner i benen) kan komma ifrån en liten spänd muskel i sätet som trycker på ishiasnerven och behöver inte vara ett diskbråck. Att ha huvudvärk kan också vara spända muskler och jag vet vilka jag ska behandla. 

Nu gör jag nästan bara behandlande massage för det finns så många människor med smärtproblem. Läs gärna mer om Behandlande massage under den fliken.

Nu har jag även gått steg 3, medicinsk massageterapeut, vilken innebär rehab, skadelära, idrottsmedicin, ledbehandling och Revolving - myafasciell release.


Kroppen är en enhet som ska samarbeta: muskler, skelett och mentalt. Hjärnan kan säga åt en muskel att jobba för att en annan muskel inte kan och just det kan skapa enorma problem. Där kommer jag in, jag säger åt hjärnan, släpp taget här, så att kroppen kan jobba här istället. 


Välkommen till mig i Sandviken.


Massage ger dig bara fördelar

Mindre värk

Bättre kroppsfunktion

Mindre stress och välmående

Spänningar kan leda till mycket värk. Men massage kan hjälpa till att åtgärda problem och minska smärta.

När man släpper och tänjer på spända muskler får de tillbaka sin huvuduppgift och kan fungera normalt igen.

Lyckohormonet Oxitocin utsöndras vid beröring och är har en stark läkande kraft. Kan minska stress, högt blodtryck, bättre sömn m.m. Ökar också din blodcirkulation.

WHAT OUR CLIENTS SAY

Efter en rejäl behandling av Sanna kunde jag redan dagen efter springa igen!

Jag som haft så ont att jag inte kunnat göra det jag älskar på flera månader. 

Jessica Englin

 

Egen företagare